Home Page
Συνέντευξη του Διευθύνοντος Συμβούλου της YES.POSITIVE COMMUNICATION κ. Παύλου Αλιβιζάτου στο περιοδικό ΕΡΜΗΣ Print E-mail
Monday, 21 October 2013 18:28

Σε ποιο φάσμα και με ποιο ειδικότερο αντικείμενο παρέχει τις υπηρεσίες της η Yes. Positive Communication;

 

H Yes. Positive Communication είναι μια εταιρεία συμβουλευτικών υπηρεσιών Στρατηγικής Επικοινωνίας και Δημοσίων Σχέσεων. Καλύπτουμε όλο το φάσμα της σύγχρονης επικοινωνίας όπως corporate & brand communication, media relations, public affairs, crisis management, event management, digital communication, internal communication, κ.α. χρησιμοποιώντας σύγχρονες πρακτικές και εργαλεία επικοινωνίας. Κεντρικός μας στόχος είναι να εκπληρώνουμε στο ακέραιο τις ανάγκες των πελατών μας δημιουργώντας καινοτόμες, tailored-made προτάσεις που μεγιστοποιούν το αποτέλεσμα.

Στα τέσσερα χρόνια λειτουργίας μας, έχουμε αναπτύξει μια σειρά στρατηγικών συνεργασιών σε πολλούς και διαφορετικούς κλάδους. Τα έργα που υλοποιούμε καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα δραστηριοτήτων πολυεθνικών και εθνικών πελατών σε κλάδους όπως ο χρηματοοικονομικός/τραπεζικός, το λιανεμπόριο, η ξενοδοχεία, ο τουρισμός, η εκπαίδευση, η ένδυση, τα καλλυντικά, η ευεξία & το wellbeing, οι υπηρεσίες καθαρισμού ιματισμού καθώς και επιλεκτικά έργα public affairs και πολιτικής επικοινωνίας.

 

Πόσο έχει αλλάξει η επικοινωνιακή πρακτική στην εποχή της κρίσης;

 

Η επικοινωνία ήταν και είναι μια καθημερινή ανάγκη, που αφορά οποιοδήποτε αντικείμενο και κλάδο. Ακόμα και σε αυτή την πρωτόγνωρη οικονομική κρίση, δεν υπάρχει εταιρεία ή προϊόν που να μην χρειάζεται επικοινωνία με τον έναν ή τον άλλον τρόπο. Προφανώς η κρίση δημιουργεί νέες ανάγκες και επιβάλλει διαφοροποιήσεις. Για παράδειγμα, η στροφή στην digital επικοινωνία δεν αποτελεί απλά μια τάση, αλλά μια επιβεβλημένη πρακτική. Την ίδια στιγμή, ο καταναλωτής γίνεται -δικαιολογημένα- πιο καχύποπτος, αναζητά ευκαιρίες και επιλέγει, πλέον, αυστηρά το που και τι θα καταναλώσει. Σε αυτό το πλαίσιο, η συνέπεια του brand ή της υπηρεσίας, η αξιοπιστία, η αμεσότητα, η διαφάνεια αλλά και άλλες αξίες, αποκτούν κυρίαρχο ρόλο. Η υπερβολή και τα υπερφύαλα μηνύματα έχουν κλείσει τον κύκλο τους. Ζούμε πλέον την εποχή του ρεαλισμού. Για τον λόγο αυτό, απαιτείται στοχευμένη, ολιστική (360o) και πιο άμεση επικοινωνία με τα κοινά-στόχος. Χρειάζεται ευελιξία, ταχύτητα, προσαρμοστικότητα και αποτελσματικότητα στις μεθόδους που ακολουθούμε.

 

 

Πώς διαμορφώνεται η ελληνική αγορά παροχής υπηρεσιών επικοινωνίας και πώς τοποθετείται μέσα σ’ αυτήν η Yes. Positive;

 

Το πρόβλημα που αντιμετωπίζει η αγορά της επικοινωνίας τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα, προέρχεται όχι μόνο από την ύφεση αλλά και από χρόνιες παθογένειες του κλάδου οι οποίες γιγαντώθηκαν και οδήγησαν την αγορά σε τρανταχτές πτωχεύσεις και άλλες δυσάρεστες εξελίξεις. Η Yes. Positive Communication γεννήθηκε μέσα στην κρίση και ήταν συνειδητή επιλογή μας γιατί πιστεύουμε οτι έχουμε να παρουσιάσουμε μια νέα, φρέσκια πρόταση. Μια άλλη νοοτροπία που βάζει τις ανάγκες του πελάτη μας στο επίκεντρο των προσπαθειών μας με εξειδικευμένες στρατηγικές επικοινωνίας, tailor-made προτάσεις και μετρήσιμα αποτελέσματα. Αντιμετωπίζουμε τους πελάτες μας ως φυσικούς συνεργάτες. Είμαστε για τον πελάτη μας ένας πραγματικός strategic partner. Στόχος μας είναι να είμαστε κάθε μέρα περισσότερο χρήσιμοι. Και στα καλά και στα κακά. Παράλληλα, συνηθίζουμε να στεκόμαστε κριτικά απέναντι στις επιδόσεις μας. Αυτό είναι το αντίδοτό μας στην αυταρέσκεια και τη στασιμότητα. Γιατί, στη δική μας φιλοσοφία, αυτό που έχει σημασία είναι ο σεβασμός στη νοημοσύνη τόσο του πελάτη όσο και του τελικού αποδέκτη του μηνύματος που εκπέμπουμε για λογαριασμό του. Επιβράβευση για εμάς αποτελεί το γεγονός οτι το portfolio μας μεγαλώνει σταθερά και μεγάλες εταιρείες μας εμπιστεύονται τη δημόσια εικόνα τους και την επικοινωνία τους με τα κοινά τους. 

 

*Το περιοδικό ΕΡΜΗΣ αποτελεί τριμηνιαία έκδοση του Συλλόγου Αποφοίτων Κολλεγίου Αθηνών-Κολλεγίου Ψυχικού

 

Yes.positive communication on facebook
HOME PAGE .

LINKS . TERMS & CONDITIONS . SITE MAP .

208, Kifisias Avenue
15231 Halandri
Athens Greece
Tel: +30 210 25 32 686
Fax: +30 210 25 82 390
E-mail: info@yespositive.com

© 2010 All Rights Eserved
POWERED BY INFINITY